Kerkbouw Campement

Created using the Donation Thermometer plugin https://wordpress.org/plugins/donation-thermometer/.€2,500€1,700Raised €1,700 towards the €2,500 target.68%

Amenuveva is in 2016 gestart met een nieuw kerkbouwproject. Het gaat om de gemeente in Campement, een district van Atakpamé. De EGCT gemeente startte reeds met met de bouw, maar vanwege een gebrek aan financiële middelen kon de bouw niet worden voltooid.

Stichting Amenuveva zette zich in voor realisatie van dit kerkgebouw door de materialen te financieren. Met behulp van deze materialen kon de gemeente zelf de bouw op zich nemen en de arbeid voor haar rekening nemen. Bijgaand een aantal foto’s van de voormalige situatie en van de bouw in twee fasen.

De bouw is opgesplitst in drie fasen: de eerste fase betrof de materialen voor de muren (zand, cement, betonijzer), de tweede fase betrof de materialen voor het dak (planken, dakbedekkingsplaten). Inmiddels zijn deze twee fasen afgerond. De gemeente in Togo heeft met behulp van de door Amenuveva bekostigde materialen zelf haar kerkgebouw kunnen afbouwen.

Op dit moment moeten de ramen nog met opengewerkte stenen worden gemetseld. Daarnaast ligt er nog een zandvloer in wat in het regenseizoen veel modder veroorzaakt. Amenuveva spaart daarom momenteel voor fase 3: een vloer van cement.

 

IMG_0051

Voormalige kerkgebouw

 

IMG_0053

Onvoltooide nieuwbouw

IMG_0052

Onvoltooide nieuwbouw

Onvoltooide nieuwbouw na fase 1

Onvoltooide nieuwbouw na fase 1

 

 

 

Kerkgebouw na fase 2

Kerkgebouw na fase 2

Kerkgebouw na fase 2

Kerkgebouw na fase 2

Kerkgebouw na fase 2